Tuparit

28.3.2010 Kommentoi

Tuparit onnellisesti takana! Tarkoituksemme oli pitää ne jo aiemmin, mutta työkiireet estivät. Nyt ne oli kuitenkin hyvä pitää vielä ennen vauvaa. Ilta oli hauska ja nauruntäyteinen. Tarjoilut onnistuivat hyvin; loppujen lopuksi tarjosimme

  • kreikkalaista kasvisvoileipäkakkua (suosittelen, sai paljon ”en välitä muuten voileipäkakuista, mutta tälle erityiskehut”-kommentteja ja meni kokonaan. Plussaa myös sopivuudesta kaikille)
  • makaroni-kinkku-mozzarellasalaattia
  • täysjyväpatonkeja ja ruisnappeja tapenadella, kana- ja chilitonnikalatahnalla
  • mangotuorejuustokakkua (suositus tällekin; keräsi paljon kehuja eikä ollut yhtään imelää)
  • munkkeja, keksejä lapsille
  • suklaamunia, karkkeja
  • sipsejä, dippejä

Tässä pari kuvaa valmisteluvaiheesta, jotka kiireessä nappasin. Osa tarjottavista puuttuu vielä kuvista, tuorejuustokakusta kermavaahto ja voileipäkakusta oliivit päältä. Tuplaleveää saareketta on kätevä käyttää kekkereissä tarjoilun rakentamiseen kun ympärillä mahtuu kulkemaan isommallakin porukalla. Itselle muistiin: tarjoiluastiatäydennykseksi hanki muutama Iittalan Neron valkoinen isompi osa ja iso, valkoinen tai kirkas ja pyöreä tarjoilulautanen kakuille.

Tein tapenadea eri reseptillä kuin ennen ja tällä uudella tehty oli todella hyvää. Onneksi kaapissa on vielä toinen purkki mustia oliiveja, ei tarvitse arvuutella mitä syön illalla ruisleivän/hapankorpun päällä.. Tässä resepti muillekkin:

1 prk mustia oliiveja
1 rkl kapriksia
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja tahnaksi. Helppoa ja herkullista!


Aamupäivällä tuli todella kiire ja vieraiden tullessa kolmen jälkeen selkää ja vatsaa kiristeli oikein urakalla; olo kuitenkin helpottui kun ei enää tarvinnut touhuta. Hedelmätarjottimen unohdin ihan täysin; nyt ”pitää” tehdä se sunnuntain kunniaksi. Ulkona sataa vetistä lunta ja takassa on tuli, kotoisaa.

Vappua olemme juhlineet jo vuosien ajan isommalla porukalla, ja suunnitelmia tehtiin jo tälle vuodelle. Lumet eivät varmasti sula tänä vuonna niin, että istuskelisimme vakiopuistossa piknikillä niin kuin viime vuonna; toivottavasti vauvan syntymä ajoittuisi jotenkin niin, että mekin pääsisimme edes hetkeksi mukaan vaikka vain päivälenkin muodossa.

Nyt hakemaan take-away-ruokaa ja ultraamaan vauvaa; mukavaa sunnuntaita kaikille!