sunnuntai 28. maaliskuu 2010

Tuparit

Tuparit onnellisesti takana! Tarkoituksemme oli pitää ne jo aiemmin, mutta työkiireet estivät. Nyt ne oli kuitenkin hyvä pitää vielä ennen vauvaa. Ilta oli hauska ja nauruntäyteinen. Tarjoilut onnistuivat hyvin; loppujen lopuksi tarjosimme

 • kreikkalaista kasvisvoileipäkakkua (suosittelen, sai paljon ”en välitä muuten voileipäkakuista, mutta tälle erityiskehut”-kommentteja ja meni kokonaan. Plussaa myös sopivuudesta kaikille)
 • makaroni-kinkku-mozzarellasalaattia
 • täysjyväpatonkeja ja ruisnappeja tapenadella, kana- ja chilitonnikalatahnalla
 • mangotuorejuustokakkua (suositus tällekin; keräsi paljon kehuja eikä ollut yhtään imelää)
 • munkkeja, keksejä lapsille
 • suklaamunia, karkkeja
 • sipsejä, dippejä

Tässä pari kuvaa valmisteluvaiheesta, jotka kiireessä nappasin. Osa tarjottavista puuttuu vielä kuvista, tuorejuustokakusta kermavaahto ja voileipäkakusta oliivit päältä. Tuplaleveää saareketta on kätevä käyttää kekkereissä tarjoilun rakentamiseen kun ympärillä mahtuu kulkemaan isommallakin porukalla. Itselle muistiin: tarjoiluastiatäydennykseksi hanki muutama Iittalan Neron valkoinen isompi osa ja iso, valkoinen tai kirkas ja pyöreä tarjoilulautanen kakuille.

Tein tapenadea eri reseptillä kuin ennen ja tällä uudella tehty oli todella hyvää. Onneksi kaapissa on vielä toinen purkki mustia oliiveja, ei tarvitse arvuutella mitä syön illalla ruisleivän/hapankorpun päällä.. Tässä resepti muillekkin:

1 prk mustia oliiveja
1 rkl kapriksia
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja tahnaksi. Helppoa ja herkullista!


Aamupäivällä tuli todella kiire ja vieraiden tullessa kolmen jälkeen selkää ja vatsaa kiristeli oikein urakalla; olo kuitenkin helpottui kun ei enää tarvinnut touhuta. Hedelmätarjottimen unohdin ihan täysin; nyt ”pitää” tehdä se sunnuntain kunniaksi. Ulkona sataa vetistä lunta ja takassa on tuli, kotoisaa.

Vappua olemme juhlineet jo vuosien ajan isommalla porukalla, ja suunnitelmia tehtiin jo tälle vuodelle. Lumet eivät varmasti sula tänä vuonna niin, että istuskelisimme vakiopuistossa piknikillä niin kuin viime vuonna; toivottavasti vauvan syntymä ajoittuisi jotenkin niin, että mekin pääsisimme edes hetkeksi mukaan vaikka vain päivälenkin muodossa.

Nyt hakemaan take-away-ruokaa ja ultraamaan vauvaa; mukavaa sunnuntaita kaikille!


7 Responses to “Tuparit”

 1. M kirjoitti:

  Jei teit tuon mangotuorejuustokakun :). Se on oikeesti tosi hyvää ja ihanan raikas, ei imelää laisinkaan. Tein jouluaikaan version pipareista ja glögistä + glögistä vielä hyydyke tuohon päälle. Sopi todella hyvin teemaan, mutta sitä ei pystynyt paljoa syömään ;). Mun täytyy pistää korvan taakse tuo fetavoileipäkakku, sen täytyy olla hyvää!

 2. K kirjoitti:

  ^Tein, ja tuhannesti kiitos herkullisesta reseptivinkistä! Meni monellekin jakoon. :)

 3. e kirjoitti:

  Mukava kuulla, että kaikki sujui hyvin. Tuparit eivät varmasti vauvan kannalta olleet yhtään liian aikaisin, mutta onni, että vointisi on vieläkin noin hyvä :)

  Tarjoilut näyttävät herkullisilta!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Moi!

  Mäkin löysin tänne :) Toivottavasti tänne pääsee jotenkin helposti jatkossa, siis pelkään etten muista tulla kurkkimaan.

  Hyviä vointeja viime metreille!

  B

 5. Anonymous kirjoitti:

  Heippa K!
  Ja kiitos blogiosoitteesta:) Suosikkilistattu on!:)
  Ihanat tarjoilut tupareissa! Toi mangotuorejuustokakku ja kreikkalainen kasvisvoileipäkakku tarttui minunkin mukaan. Namsk!

 6. Anonymous kirjoitti:

  No hitsinhitsi.. Allekirjoitus jäi yllä olevasta…

  Heidi_

 7. Maria kirjoitti:

  Ihanan näköisiä herkkuja, nam! Minäkin nappasin mukaan voileipäkakun ja tapenaden reseptit. :)

Kommentoi